Skip to main content

Succesvol data driven werken

Geschatte leestijd: 4 minuten

Steeds meer organisaties zetten data in als stabiele basis. Bijvoorbeeld om snel te kunnen schakelen en gefundeerde beslissingen te kunnen nemen. Maar nog altijd weten de meeste bedrijven die nog niet volledig data driven werken, hoe ze op effectieve wijze met data aan de slag gaan. Daarom een aantal aandachtspunten op een rij die je helpen bij de overschakeling naar data gedreven werken of om er nog beter in te worden.

Het belang van historische data

Bij de overschakeling naar een data driven werkwijze, is het belangrijk om te weten dat alle data die je in het verleden hebt verzameld en bewaard, belangrijk en bruikbaar zijn. Uit oude data zijn namelijk al trends te analyseren dus je start niet vanuit een nulpunt. Door de inzet van de NextBI historische database, kunnen verouderde data bovendien nieuw leven worden ingeblazen. Dit levert vaak zeer interessante prospects op en oude relaties kunnen in ere worden hersteld.

Klantgerichtheid en groei door inzicht

Organisaties die data gedreven werken, slagen er beter in om klanten aan te trekken en te behouden. Met name het inzicht dat uit data verkregen wordt, helpt organisaties om zich te focussen op de meest interessante prospects. Ook kunnen deze bedrijven beter dan ooit inspelen op de veranderende wensen en behoeften in de markt. Dit zorgt voor een sterkere klantbinding en betere besluitvorming. De beslissingen in je bedrijfsvoering, die je neemt op basis van data en data analyses, leveren vaak bedrijfsgroei op. De belangrijkste vraag is welke informatie voor jouw organisatie van belang is om het kaf van het koren te scheiden. Welke kenmerken hebben je meest trouwe klanten en op basis van welke informatie kun je je doelgroep zo specifiek mogelijk afbakenen? Met behulp van data analyses bieden we antwoorden hierop.

Compleetheid en relevantie van B2B data

Om effectief data driven te werken, dient de data binnen je organisatie actueel en compleet te zijn. Om de datakwaliteit te optimaliseren en waarborgen, is een marktdekkende referentiedatabase van belang. NextBI biedt oplossingen voor data onderhoud eenmalig en voor de lange termijn. Vervolgens kan jouw data compleet worden gemaakt met tal van gegevens en bedrijfskenmerken die voor jouw bedrijfsvoering en campagnes zinvol zijn. Naast de gebruikelijke gegevens, is door de inzet van Lead online jouw ideale databestand op maat te creëren. Met deze techniek voor webdata gebeurt het niet snel dat een bepaald type data niet te vergaren is.

Wil jij data gedreven gaan werken? Neem contact op

Dit vind je waarschijnlijk ook interessant

Data-driven ondernemen
Data analyse

In 4 stappen data-driven ondernemen

In 4 stappen data-driven ondernemen Data-driven ondernemen blijft een moeilijke competentie voor veel bedrijven. Van…
Succesvol analyses inzetten
Business Intelligence

10 tips om analyses succesvol in te zetten

Doordachte analyses, 10 tips Tegenwoordig maken steeds meer organisaties gebruik van analyses. Maar niet altijd…
Concernrelaties
Data driven marketing

Hoe concernrelaties je marktbewerking optimaliseren

Optimaliseer je sales- en marketinginspanningen met concernrelaties Veel ondernemingen hebben een extra inschrijving als beheermaatschappij…

Leave a Reply

Op zoek naar leads?