Skip to main content

Direct marketing met B2B adressen

Met de eigen B2B database van ruim 3,6 miljoen adressen en toegang tot meer dan 100 externe databases beschik je met NextBI altijd over de juiste campagnedata. Realiseer effectief je doelstellingen met B2B direct marketing door het inzetten van goede en complete data. Met de juiste informatie en kenmerken benader je gericht je doelgroep.

Bij B2B Direct marketing bepaalt het adressenbestand het resultaat

Data levert winst op en biedt toegevoegde waarde op lange termijn. Denk hierbij aan gerichte sales- en marketingacties, een sterkere klantbinding, goed in kaart gebracht marktpotentieel en een betrouwbaar inzicht in marktkansen. Het adressenbestand dat je inzet, is daarmee allesbepalend voor het resultaat van je marketingcampagne, marktonderzoek of acquisitie. Ga zo gericht mogelijk te werk en bepaal heel specifiek je doelgroep. Is dit een marktsegment zoals de gezondheidszorg of detailhandel? Of zijn jouw ideale prospects te selecteren aan de hand van bepaalde branches bijvoorbeeld architecten of hotels? Koop gemakkelijk jouw zakelijke adressen voor B2B Direct marketing gericht op de branche of de regio die voor jou interessant is.

Op zoek naar zakelijke adressen voor Direct marketing? Neem contact op

Laat data voor je werken

Direct marketing, direct in contact met je ideale klant

B2B Direct marketing kent vele vormen. Zo zijn telemarketing, e-mailmarketing en postmailings voorbeelden van direct marketing die vaak worden ingezet. Welke vorm het beste voor jou werkt, is afhankelijk van de doelgroep die je gaat benaderen, de inhoud van je boodschap en van het doel dat je hebt met je communicatie. Welke vorm je ook inzet, NextBI kan je op basis van selecties en kenmerken de meest kansrijke doelgroepadressen leveren met de informatie die nodig is om relevant te communiceren en je doelgroep te bereiken.

Direct mail

Een partner voor het uitvoeren, begeleiden en coördineren van je postmailing.

E-mailing

Het grootste opt-in e-mailadressen bestand op de Nederlandse markt.

Telemarketing

De beste manier voor direct en persoonlijk contact.

Contactpersonen

Sneller en beter resultaat door de DMU in kaart te brengen.

Campagne data naar branche

Bouwnijverheid

In de bouwnijverheid zijn in totaal ruim 223.000 bedrijven actief. Het betreft hier vooral kleinere bedrijven. In de bouw zijn ook zeer veel ZZP-ers werkzaam. Meer dan 80% van de bedrijven in de bouw is 1 tot 4 medewerkers groot.

ICT

De ICT- sector met 93.000 adressen groeit al meer dan 10 jaar behoorlijk. De grootste groep binnen deze sector bestaat uit bedrijven actief in het ontwikkelen, produceren en uitgeven van software.

Detailhandel

In de Nederlandse detailhandel werken bijna 880.000 mensen in 175.000 bedrijven. Hiermee is de detailhandel de grootste werkgever in Nederland. B2B Adressen levert naast Nederlandse bedrijven in detailhandel ook de gegevens van alle detailhandel in Europa en daarbuiten.

Financiële instellingen

Hoewel zeer veel bedrijven (290.000) onder de financiële dienstverlening vallen, betreft het hier merendeels beheer- en pensioen BV’s die geen economische activiteit kennen buiten het beheren van gelden. De bijbehorende werkmaatschappijen vallen onder andere marktsectoren.

Gezondheids- en welzijnszorg

Binnen de gezondheids- en welzijnszorg zijn ruim 270.000 adressen te leveren van o.a. ziekenhuizen en revalidatiecentra, tandartspraktijken maar ook thuiszorg en lokaal welzijnswerk.

Groothandel

In de groothandel branche zijn in totaal ruim 117.000 bedrijven actief, verdeeld in branches en subbranches op basis van producten waarin zij handelen. Bijna een derde van de bedrijven zijn groothandel in de non-food sector. Bedrijven in de groothandel branche hebben veelal minder dan 10 medewerkers.

Horeca

Binnen de horeca zijn ruim 78.000 adressen te leveren van o.a. hotels, hotel-restaurants, pensions en conferentie-oorden maar ook Kantines, contract catering en cafés.

Industrie

In de industrie zijn in totaal ruim 85.000 bedrijven actief. De bedrijven zijn onderverdeeld in veel verschillende branches. Een selectie op branche is dan ook heel zinvol.

Kantoor aan huis (SoHo)

Bedrijven met kantoor aan huis worden ook wel SoHo (Small Office Home Office) genoemd. 70% van de SoHo’s heeft de rechtsvorm Eenmansbedrijf. Ruim 70% werkt ook daadwerkelijk alleen, de overige SoHo’s hebben 1, 2 of 3 medewerkers in dienst. In totaal zijn er ongeveer 85.000 SoHo’s.

MKB

De meest gehanteerde definitie van het MKB gaat uit van bedrijven tussen de 5 en de 200 werknemers. Van alle Nederlandse bedrijven valt 99 procent in de categorie mkb.

Onderwijs

Dit adressenbestand met 124.000 gegevens van onderwijsinstellingen biedt verschillende selectiemogelijkheden waaronder gewoon onderwijs of speciaal onderwijs. Daarnaast zijn ook branches als sport- en recreatieonderwijs, auto- en motorrijscholen en bedrijfsopleiding en -training is dit segment opgenomen.

Onroerend goed sector

Binnen het onroerend goed segment vallen maar liefst 62.000 adressen. Door de vele wijzigingen in de onroerend goed sector is het van groot belang toegang te hebben tot een up-to-date en goed onderhouden database.

Persoonlijke dienstverlening

De persoonlijke dienstverlening is een sector waarin veel bedrijven hun activiteiten van huis uit verrichten en daarmee dus ook hun bedrijf aan huis hebben. Voor bijna 30% van het totaal aantal bedrijven dat actief is in deze sector is dit van toepassing. In totaal spreken we over ruim 95.000 bedrijven, waaronder ± 90.000 bedrijven met minder dan 5 werknemers in dienst.

Sport en recreatie

Binnen de sector sport en recreatie zijn in totaal bijna 70.000 adressen beschikbaar en kunnen onder meer sportaccommodaties, sportverenigingen, VVV-kantoren, dansscholen, dierentuinen, theaters en schouwburgen worden geselecteerd.

Verkeer, vervoer en communicatie

Deze sector met 69.000 adressen omvat een vrij breed assortiment aan verschillende branches waaronder goederenvervoer over de weg, vrachtvaart en de reisbranche

Zakelijke dienstverlening

De zakelijke dienstverlening is de sector waarin verreweg de meeste Nederlanders hun emplooi vinden. In totaal spreken we over ongeveer 615.000 bedrijven, waaronder ± 342.000 eenmanszaken, 215.000 BV’s en 28.000 VOF’s. Het betreft hier vooral kleinere bedrijven.

Zelf online adressen selecteren en bestellen?

Wil je online toegang tot de meest uitgebreide en actuele zakelijke adressendatabase van Nederland om zelf je doelgroepadressen te downloaden? Op Mijndoelgroep.nl stel je zelf je doelgroep samen met behulp van een breed scala aan selectiemogelijkheden. Geef aan welke marketingkenmerken je wilt ontvangen en maak je bestand zo specifiek als je zelf wilt.
  • Vrijblijvend tellen van bedrijven binnen je specifieke doelgroep
  • Geen vaste kosten en geen minimumorderbedrag van € 750
  • Naar hartenlust kenmerken toevoegen of juist weer weghalen
Toegevoegde waarde met de juiste data

Benieuwd naar jouw mogelijkheden met B2B adressen voor Direct marketing?

Startbaan 6
1185 XR Amstelveen

KvK nummer: 20078697
IBAN: NL98RABO0305995170
BIC: RABONL2U
BTW nummer: NL0094.75.898.B01

Op zoek naar leads?