Skip to main content

Data verzamelen en opschonen

Is je bedrijfsdata verspreid over diverse systemen en bestanden? Dan is het zinvol om deze informatie te verzamelen en terug te brengen naar een standaard. Sommige bedrijven maken gebruik van data opschonen. Dit zorgt ervoor dat al je data en bestanden in één standaard en opgeschoonde dataset komen. Deze dataset helpt je om informatie beter en sneller te vinden en te vergelijken. Maak je geen gebruik van een dergelijke service, dan zal dit een grotendeels handmatige klus zijn, waarbij medewerkers aan de hand van een uitgebreid rapport naar een standaard toewerken.

Visualiseren en storytelling

Door informatie te visualiseren, kun je snel een duidelijk inzicht over je business vormen. Storytelling is meer dan een marketing modewoord, slimme visualisaties helpen jou om je verhaal goed en duidelijk over te brengen. Ga er maar vanuit dat managers continu data voorgeschoteld krijgen. Lever daarom geen lijsten ‘ééntjes-en-nulletjes’ aan maar help het management effectief beslissingen te nemen op jouw waarnemingen. Simpele cirkeldiagrammetjes zijn niet meer voldoende, door complexe gegevens en verbanden, zijn interactieve visualisaties nodig om hier een goed en duidelijk verhaal uit te filteren.

 

Waar lag het succes tijdens het EK 2016?

Kijk wat je met een datavisualisatie kunt genereren!

De dashboards zijn, binnen de software zelf, interactief. Jij bepaalt dus wat je wilt meten en wat je wilt zien. Door figuurlijk “aan de knoppen te draaien” heb je precies inzicht waar op dat moment behoefte aan is. In onderstaande momentopname van het dashboard zie je bijvoorbeeld dat de meeste doelpunten tijdens het EK zijn gemaakt door spelers uit de thuisclubs Atletico Madrid en Real Madrid. Door te klikken op deze clubs, zoomt het dashboard dieper in…

De volgende momentopname toont namelijk onder andere dat bij Atletico Madrid de meeste doelpunten gemaakt zijn door Antoine Griezmann (topscoorder EK), terwijl bij de thuisclub Real Madrid het totaal aan doelpunten is gemaakt door 2 spelers; Cristiano Ronaldo en Gareth Bale.

Wil je een live demonstratie van alle mogelijkheden van NextBI en wil je zien wat het voor jouw organisatie kan opleveren?

Dit vind je waarschijnlijk ook interessant

Lists4Europe
International targeting

Onderdeel van Europees consortium Lists4Europe

Sinds 2013 is B2B Adressen (voorloper van Next BI, red.), dé specialist voor het leveren…
Datavisualisatie
Business Intelligence

Verzamelen en standaardiseren van data

Data verzamelen en opschonen Is je bedrijfsdata verspreid over diverse systemen en bestanden? Dan is…
Effectieve datavisualisatie
Business Intelligence

Wat zijn de geheimen voor een effectieve datavisualisatie?

5 geheimen voor een effectieve datavisualisatie Het doel van datavisualisatie is het optimaal communiceren van…

Leave a Reply

Op zoek naar leads?