Skip to main content

Wil je effectief in contact komen met je meest kansrijke B2B prospects

De juiste B2B doelgroep benaderen en effectief met interessante leads communiceren? Begin met het verzamelen van informatie over je doelgroep met behulp van webcrawling. Met webcrawling worden social media, website content en webshops afgezocht naar de zoekwoorden die jij opgeeft. Zo vind je op basis van de belangrijkste kenmerken van je doelgroep, de meest interessante leads en weet je wat hen bezighoudt. De gevonden gegevens worden voor je opgeslagen in een bestand dat je direct kunt inzetten voor je sales- en marketingacties. Je kunt ook een klanten- of prospectbestand laten verrijken met specifieke gegevens vanuit een webcrawling opdracht. Zo kun je heel gericht in contact komen met je klanten en prospects.

Standaard oplossing of maatwerk?

Er is al jaren een trend gaande waarin standaard softwareoplossingen verkozen worden boven maatwerk oplossingen. Zo ook in de branche van data en data oplossingen. Webshops voor adressen en producten zoals Bedrijvenzoeker en allerlei API oplossingen voor CRM- en ERP-systemen zijn daar mooie voorbeelden van. De voorkeur voor standaard oplossingen is op zich logisch want deze zijn over het algemeen goedkoper en sneller. De vraag is echter in hoeverre de standaard softwareoplossing een resultaat geeft dat aansluit op je wensen en eisen. Dat is het mooie van webcrawling oplossingen. Zij voeren specifieke zoekopdrachten voor je uit en leveren eigenlijk maatwerk terwijl het crawlen een geautomatiseerd proces is van het vinden en ophalen van gegevens. Een mooi voorbeeld hiervan is Lead online. Het geautomatiseerde proces van Lead online, gecombineerd met standaard software biedt een maatwerk oplossing.

Hoe werkt Lead online?

Lead online gaat uit van de basisprincipes van webcrawling. Webcrawlen is de technische term voor het automatisch doorzoeken van het internet en het verkrijgen van gegevens via een softwareprogramma. Lead online maakt gebruik van een script waarin staat beschreven waarnaar je op zoek bent. Zo compileert Lead online de gewenste datapunten en events online via bedrijvenwebsites en social media bedrijfsprofielen. Aan de hand van het ebi-nummer, een uniek id-nummer waarover elke organisatie in de NextBI database beschikt, wordt deze informatie gekoppeld aan de complete en actuele NextBI bedrijvendatabase en kunnen prospect- en leadlijsten met heel gerichte informatie en kenmerken worden verrijkt.

Gekwalificeerde leads met webcrawling

Lead online verkent alleen openbare data en events bij organisaties zoals een nieuwe medewerker, een verhuizing, een opening van een nieuwe vestiging of uitbreiding met buitenlandse vestigingen, een bedrijfsovername of de plaatsing van een vacature. Dat maakt deze manier van webcrawling tot een uitstekende marketingtool die effectief gekwalificeerde leads verwerft. Het grootste voordeel van Lead online in vergelijking tot andere manieren om prospectadressen te selecteren, is de oneindigheid in zoekmogelijkheden. Zo creëer je bijvoorbeeld een lijst met bedrijven die high tea aanbieden net zo gemakkelijk als een lijst met bedrijven die recent verhuisd zijn. Je ontvangt de informatie in een bestand waarmee je direct aan de slag kunt. Dus wil je net even iets verder dan de standaard doelgroepselecties of is jouw doelgroep te specifiek voor het standaard aanbod van dataleveranciers, dan helpt Lead online je verder.

Dit vind je waarschijnlijk ook interessant

Lists4Europe
International targeting

Onderdeel van Europees consortium Lists4Europe

Sinds 2013 is B2B Adressen (voorloper van Next BI, red.), dé specialist voor het leveren…
Datavisualisatie
Business Intelligence

Verzamelen en standaardiseren van data

Data verzamelen en opschonen Is je bedrijfsdata verspreid over diverse systemen en bestanden? Dan is…
Effectieve datavisualisatie
Business Intelligence

Wat zijn de geheimen voor een effectieve datavisualisatie?

5 geheimen voor een effectieve datavisualisatie Het doel van datavisualisatie is het optimaal communiceren van…

Leave a Reply

Op zoek naar leads?