Skip to main content

NextBI API als krachtige sleutel tot dynamische datastromen

Met de API van NextBI maak je heel eenvoudig gebruik van relevante en actuele data. Ideaal bij het realtime updaten of verrijken van je databestanden. De API wordt dan ook vaak ingezet voor het verwerken van mutaties in CRM systemen of een data lake. De API maakt het daarnaast mogelijk om direct en eenvoudig actuele bedrijfsinformatie op te roepen. Dit wordt vaak ingezet bij het automatisch invullen van webformulieren en bij het toevoegen van nieuwe relaties aan een CRM systeem. De API staat in beide gevallen garant voor de juiste dynamiek in je data.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Automatisch aanvullen van bedrijfsgegevens

Met de API koppeling tussen je webformulieren en de NextBI bedrijvendatabase verlaag je de drempel voor je bezoekers aanzienlijk om een formulier in te vullen. Men hoeft namelijk slechts een gedeelte van de gegevens handmatig in te vullen zoals een postcode en huisnummer. De API zorgt dan voor de rest. De API kan op deze manier ook worden ingezet bij het invoeren van nieuwe relaties in je CRM systeem. Dit levert enerzijds een behoorlijke tijdsbesparing op en anderzijds zal het de foutmarge in je systeem aanzienlijk verkleinen. De gegevens die middels de API automatisch worden gegeven, zijn immers correct en actueel.

Actuele data met real time mutaties

Zet je bij al je sales- en marketingactiviteiten actuele data in, dan werpt dit zeker vruchten af. De API zorgt ervoor dat, op basis van parameters, mutaties volgens de gewenste frequentie direct via het dataplatform van NextBI beschikbaar worden gesteld. Dit stelt je in staat om eenvoudig je CRM systeem of ERP oplossing te updaten. Denk hierbij o.a. aan verhuizingen, fusies en faillissementen. Alle bedrijfsinformatie die in jouw systeem is opgenomen, kan worden geactualiseerd. Daarnaast kun je met behulp van de API nieuwe aanwas aan je prospectdatabase toevoegen. Er komen namelijk steeds nieuwe organisaties bij en er zijn telkens nieuwe organisaties die eerst niet maar nu wel aan jouw doelgroepomschrijving voldoen. Zo zorg je ervoor dat je je altijd optimaal op je complete marktpotentieel richt.

Jouw API, gebruiksvriendelijk en veilig

Ook al is een API een technisch ding, NextBI maakt jouw API zeer gebruiksvriendelijk. Zo bouwen we koppelingen op maat tussen jouw backoffice software en de NextBI bedrijvendatabase met een eenvoudige en snelle toegang tot accurate en actuele data waarmee jij tijd en geld bespaart. De API is bovendien voorzien van een autorisatie; alleen met een unieke sleutel heb je toegang tot de complete bedrijvendatabase. Jouw systemen, bedrijfsinformatie en eventueel gevoelige data is voor ons niet toegankelijk.

 

 

Wil je meer informatie over de API van NextBI? Neem contact op

Dit vind je waarschijnlijk ook interessant

B2B marketingcampagnes
API

Verbeter de resultaten van je B2B marketingcampagnes

Met accurate gegevens van je klanten, komt de juiste boodschap op de juiste plaats Eén…
Data integratie via API
API

Wat is een data integratie via API’s en waar wordt dit voor gebruikt?

Data integratie via API's maakt je organisatie sneller, slimmer en doelgerichter Iedereen maakt gebruik van…
KYB
API

API voor dynamische datastromen

NextBI API als krachtige sleutel tot dynamische datastromen Met de API van NextBI maak je…

Leave a Reply

Op zoek naar leads?