Skip to main content

De data die binnen je organisatie aanwezig zijn, vertellen je wie je klanten zijn en helpen je bij het op- en uitbouwen van klantrelaties. Je kunt data ook analyseren en op deze manier inzetten om kansrijke nieuwe klanten te vinden en om het ROI te verhogen op je sales- en marketingcampagnes. Je kunt data zelfs inzetten bij het nemen van belangrijke strategische beslissingen en het optimaliseren van je bedrijfsvoering. Waar je data ook voor gebruikt, de volledigheid en actualiteit van de gegevens die je inzet, zijn essentieel. Pas wanneer alle ‘cellen’ in je database gevuld zijn, behaal je effectief je doelen. Met Dataverrijking wordt je bestand aangevuld met alle benodigde actuele gegevens en kenmerken waardoor jij je data effectief kunt inzetten. Zo behaal je doelen met Dataverrijking!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Dataverrijking om data gedreven te werken

B2B organisaties beschikken over waardevolle data en willen deze data graag inzetten om zo groei van de organisatie te verwezenlijken. Zij zien het belang in van data gedreven werken. Voordat je succesvol data gedreven aan de slag kunt, is het verrijken van je data de belangrijkste eerste stap. Immers, hoe meer je weet van je klanten en prospects, hoe effectiever en gerichter je met hen kunt communiceren. Je verhoogt je ROI op sales- en marketingcampagnes aanzienlijk met actuele gegevens van je klanten. Bovendien stellen relevante kenmerken door dataverrijking je in staat om heel exact je ideale doelgroep samen te stellen waarop je je kunt focussen. Wil je data analyseren om bijvoorbeeld je doelgroep, product- marktcombinaties of je marktpotentieel inzichtelijk te maken, dan levert alleen een complete en actuele database betrouwbare inzichten op.

Dataverrijking in de praktijk

Met dataverrijking worden eerst alle data die binnen je organisatie aanwezig zijn, verzameld in één bronbestand. Zo heb je alle belangrijke informatie op één plaats en kunnen dubbele gegevens die je bestand vervuilen, worden verwijderd. Vervolgens wordt het bronbestand via een geautomatiseerd proces vergeleken met de bedrijvendatabase van NextBI. Dit proces wordt matching genoemd. Met matching worden overeenkomstige records met elkaar in verbinding gebracht op basis van postcode, huisnummer, bedrijfsnaam etc. Hierbij wordt naast de bedrijvendatabase ook gebruik gemaakt van de unieke historische database. Dit betekent dat ook bedrijven die van naam zijn veranderd of zijn verhuisd, teruggevonden worden. Zo kunnen nog meer records uit je database gelokaliseerd en gekoppeld worden. Aan de gekoppelde records in jouw bestand wordt het EBI nummer toegevoegd. Dit is een uniek nummer dat elk record in de NextBI bedrijvendatabase heeft. Met behulp van dit EBI nummer kan je bestand ook in de toekomst heel eenvoudig onderhouden worden; de koppeling kan nu plaatsvinden op basis van één uniek nummer. Naast het EBI nummer kunnen alle voor jou relevante kenmerken en gegevens aan je database worden toegevoegd.

FAQ’s Dataverrijking

Wat is Dataverrijking?

Het aanvullen van je bestanden met alle benodigde actuele gegevens en kenmerken noemen we Dataverrijking. De volledigheid en actualiteit van de gegevens zijn essentieel wanneer je data inzet voor sales- en marketingcampagnes, data analyses of andere toepassingen.

 

Waarom is Dataverrijking belangrijk?

Met actuele en complete data verhoog je de ROI op sales- en marketingcampagnes. Enerzijds zorgen actuele gegevens er namelijk voor dat je efficiënt in contact komt met je klanten en prospects. Anderzijds maken relevante gegevens het mogelijk om een specifieke en kansrijke doelgroep te segmenteren. Wanneer je data gebruikt voor analyses, dan bieden alleen actuele en complete data door Dataverrijking inzichten die betrouwbaar zijn.

 

Met welke gegevens kan ik mijn data verrijken?

Naast de standaard bedrijfsgegevens en speciale en unieke kenmerken in de database, is het ook mogelijk om je bestand te verrijken met behulp van Lead online. Met Lead online verzamel je kenmerken online op basis van keywords. Deze keywords bepaal je helemaal zelf. Dit maakt de mogelijkheden in kenmerken onbegrensd!

lead online

 

Benieuwd naar jouw mogelijkheden met Dataverrijking? Stel ons je vraag

Leave a Reply

Op zoek naar leads?