Skip to main content

Kredietwaardigheid van bedrijven

De kredietwaardigheid van een bedrijf vertelt je in hoeverre het bedrijf aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. Is een bedrijf kredietwaardig, dan betekent dit dat zij financieel sterk genoeg is om krediet te krijgen. De kredietwaardigheid kan uitgedrukt worden in een rating. DR3Data (voorloper van Next BI, red.) vertaalt de rating naar een visualisatie bestaande uit 3 kleuren die de mate van kredietwaardigheid aanduiden: goede, twijfelachtige of slechte kredietwaardigheid.

Het nut van kredietinformatie

Het kan voor jou als leverancier behoorlijk nuttig zijn om de mate van kredietwaardigheid te weten van de bedrijven waarmee je zaken doet. Zo kun je vooraf inschatten hoe veilig het is om een product of dienst op rekening te verkopen. De kredietwaardigheid brengt in dit geval het risico in kaart. Daarnaast kan de kredietwaardigheid van jouw klanten en/ of prospects een beeld geven over de algehele of gemiddelde toestand van jouw doelgroep. Hoe doet jouw doelgroep het economisch gezien? Belangrijk om te weten want zij betalen immers jouw boterham. Wordt de kredietwaardigheid over het algemeen genomen steeds twijfelachtiger in jouw doelgroep, dan kun je tijdig maatregelen nemen door bijvoorbeeld je doelgroep te verbreden of je focus te verleggen. Tot slot speelt het een belangrijke rol voor beursgenoteerde bedrijven, beleggers en beurskoersen.

Hoe kom ik aan kredietinformatie?

Er zijn meerdere manieren om de kredietwaardigheid te verkrijgen.

  • Bestandsverrijking klantenbestand

    Je kunt de informatie aan je klantenbestand toe laten voegen. DR3DATA zoekt via matchen jouw klanten in haar database en voegt de ontbrekende informatie via zogeheten bestandsverrijking toe aan jouw klantenbestand.

  • Marketinginformatie doelgroepbestand

    Wanneer je een prospectbestand aankoopt, kun je aangeven dat je ook de kredietwaardigheid van de bedrijven erbij wilt ontvangen als één van de vele beschikbare marketingkenmerken.

  • De Bedrijvenzoeker

    Via de Bedrijvenzoeker kun je online altijd en overal een beroep doen op de actuele en marktdekkende bedrijvendatabase van DR3DATA. Voer bijvoorbeeld een bedrijfsnaam of adres in en je hebt in enkele seconden alle bijbehorende informatie inclusief de kredietwaardigheid tot je beschikking.

Dit vind je waarschijnlijk ook interessant

Lists4Europe
International targeting

Onderdeel van Europees consortium Lists4Europe

Sinds 2013 is B2B Adressen (voorloper van Next BI, red.), dé specialist voor het leveren…
Datavisualisatie
Business Intelligence

Verzamelen en standaardiseren van data

Data verzamelen en opschonen Is je bedrijfsdata verspreid over diverse systemen en bestanden? Dan is…
Effectieve datavisualisatie
Business Intelligence

Wat zijn de geheimen voor een effectieve datavisualisatie?

5 geheimen voor een effectieve datavisualisatie Het doel van datavisualisatie is het optimaal communiceren van…

Leave a Reply

Op zoek naar leads?