Skip to main content

Wat is Business intelligence?

Business intelligence zorgt ervoor dat je betere beslissingen kunt nemen doordat je deze kunt baseren op betrouwbare informatie en inzichten.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Business intelligence (BI) zet alle data die in je organisatie aanwezig zijn, om in bruikbare informatie en inzichten. Op basis hiervan kun je belangrijke en succesvolle beslissingen nemen en inefficiënties oplossen. Voor een optimaal Business intelligence proces is het verstandig om naast de data vanuit je organisatie ook gebruik te maken van een data-universum van een professionele datapartij. Zo kunnen de volledigheid en actualiteit van de gegevens worden gegarandeerd en zijn de uitkomsten van het Business intelligence proces betrouwbaar en nuttig.

Begin met een goed Data management

Je organisatie maakt zeer waarschijnlijk gebruik van verschillende systemen en beschikt over een grote hoeveelheid data. Om deze data met Business intelligence slim in te kunnen zetten en te benutten, dienen je bestanden eerst samengevoegd te worden tot één bronbestand middels Data management. Het bronbestand wordt dan ook gecontroleerd, geactualiseerd, vervolledigd en geüniformeerd. Er zijn geavanceerde programma’s geschreven die jouw bronbestand vergelijken met een complete en actuele externe database en automatische matches maken. Op basis van deze matches, ofwel vergelijkingen, kunnen de gegevens in je bronbestand worden aangepast, aangevuld en geüniformeerd. Daarna kan je bestand succesvol worden ingezet om kant en klare oplossingen te creëren voor diverse problematieken binnen je organisatie via analyses en het klantgegevensplatform, ook wel customer data platform genoemd.

Business intelligence, Data analyses en Customer data platform

Bestaat je bronbestand uit actuele gegevens, is het aangevuld met alle informatie die voor jou van belang is en is het opgebouwd volgens de juiste kolomstructuur? Dan is je bestand nu klaar voor Data analyse en een Customer data platform. Met Data analyses ontdek je waar je een sterke positie hebt en welke afzetmarkt het meeste oplevert. Met deze informatie is de juiste focus te bepalen en kun je de meest rendabele route uitstippelen voor de toekomst. Analyses en het Customer data platform brengen interessante patronen en trends in beeld. Met deze inzichten kun je effectief aan de slag om bedrijfsprocessen te optimaliseren en resultaten te verbeteren door het optimaal benutten van je commerciële kansen. Denk hierbij aan datagedreven sales- en marketingondersteuning. Met een 360 graden klantbeeld en een realtime analyse van de klantreis worden individuele klantinteracties mogelijk gemaakt zodat je zakelijk succes duurzaam vergroot wordt.

FAQ’s Business intelligence

Wat is Business intelligence?

Business intelligence (BI) zet alle data die in je organisatie aanwezig zijn, om in bruikbare informatie en inzichten op basis waarvan je belangrijke en succesvolle beslissingen kunt nemen en inefficiënties op kunt lossen.

 

Waarom Business intelligence?

Door de grote hoeveelheden data die verspreid in organisaties aanwezig zijn, vinden veel ondernemers het lastig om deze data in te zetten en te starten met data gedreven werken. Data management en Business intelligence zorgen ervoor dat je als ondernemer grip krijgt op je data en data kan omzetten in kennis. Met behulp van data analyses, visualisaties en een customer data platform, heb je trends en kansen inzichtelijk. Bovendien helpen een 360 graden klantbeeld en de customer journey met KPI’s en dashboards je om je onderneming succesvoller te maken.Business intelligence proces

Wat kun je met Business intelligence?

Business intelligence zorgt ervoor dat je betere beslissingen kunt nemen doordat je deze kunt baseren op betrouwbare informatie en inzichten. Ook maakt Business intelligence het mogelijk om ideale doelgroepen te bepalen en deze zeer nauwkeurig via de juiste kanalen, met de juiste boodschap op het juiste moment met relevante inhoud te benaderen. Business intelligence analyseert bovendien de klantreis in realtime en maakt een individuele klantinteractie via elk kanaal mogelijk om zo je zakelijk succes duurzaam te vergroten.

 

Hoe zorgt Business intelligence voor betere bedrijfsresultaten?

Je organisatie maakt gebruik van verschillende systemen en beschikt daarmee over een grote hoeveelheid data. Met Business intelligence worden al deze data gestructureerd en geanalyseerd waardoor er inzichten ontstaan op basis van betrouwbare, expliciete en concrete cijfers. Deze inzichten bieden je waardevolle antwoorden op vragen die spelen binnen je organisatie, helpen je bij het nemen van de juiste strategische beslissingen en geven je concrete handvatten voor verbeteringen die betrekking kunnen hebben op elke laag binnen je organisatie.

Wil jij Business intelligence toepassen? Neem contact op

Dit vind je waarschijnlijk ook interessant

Datavisualisatie
Business Intelligence

Verzamelen en standaardiseren van data

Data verzamelen en opschonen Is je bedrijfsdata verspreid over diverse systemen en bestanden? Dan is…
Effectieve datavisualisatie
Business Intelligence

Wat zijn de geheimen voor een effectieve datavisualisatie?

5 geheimen voor een effectieve datavisualisatie Het doel van datavisualisatie is het optimaal communiceren van…
Succesvol analyses inzetten
Business Intelligence

10 tips om analyses succesvol in te zetten

Doordachte analyses, 10 tips Tegenwoordig maken steeds meer organisaties gebruik van analyses. Maar niet altijd…

Leave a Reply

Op zoek naar leads?